Menu

Schaken, Eerste Oostends Zeevruchten Schaak-VIS-tival, Prijsuitreiking met burgmeester J. Goekint, schepen D. Vermeesch en Meetje van de Kaaie

Trefwoorden
sport
Beschrijving:
Georganiseerd door Schaakkring Pion 68 in de A. Vermeylenschool. De naam was een toespeling op het feit dat iedere deelnemer een halve kg. verse Oostendse garnaal kreeg en dat alle prijzen in natura visproducten waren. Er namen 39 ploegen van 4 personen deel uit heel België.

reactie
Blanche Belpaeme (1913-2013), beter bekend als "Meetje van de Koaje", was een folkloristische figuur in Oostende. Ze was uitbaatster van achtereenvolgens Café Adriatique en Restaurant Blanche op de Visserskaai. Ze blijft door de oudere inwoners (die toen jong waren!) herinnerd als één van de oprichters van de "Cimateirestoet" in 1956. Deze volkse carnavalstoet kwam tot volle bloei in de jaren 60 en 70 met de inmiddels overleden Gerard Dangreau, voorzitter van de "Orde van de Kloefe". De karnavaleske stoet was een buitenbeentje in het karnavalgebeuren, in die zin dat ze min of meer ongeorganiseerd en spontaan door duizenden "maschers" tot stand kwam. Aan de vistrap kreeg iedere deelnemer een papieren kaarslampion en enkele cafe gerelateerde bierbonnen. Men volgde de fanfares doorheen de stad, daarna kon de boemeltocht losbarsten tot in de vroege uurtjes.
Plaats
Oostende
Adres
Schermplantenstraat, Oostende
Objectnummer
M006151
Objecttype
fotografische opnamen
foto
Periode
1980-1989
Vervaardigingsdatum
30/08/1986
Bewaarinstelling
Extern
Herkomst
Joe Cordy

Zelf reageren

Je gegevens worden enkel bewaard en gebruikt in het kader van jouw reactie, in overeenstemming met de Europese wetgeving rond de bescherming van de persoonlijke gegevens. Indien je reactie interessante informatie over dit beeld bevat, kan een medewerker van Kusterfgoed contact met je opnemen.