Menu

Schermen, Internationaal Tornooi, internationale poule voor degen

Trefwoorden
sport

Download deze fotoDownload

Beschrijving:
Op het strand voor het Kursaal. Zes ploegen van zes schermers.
In 1903 organiseerden de Belgische Federatie van Schermkringen en de Oostendse Schermkring de driedaagse Fêtes d'Escrime d'Ostende. De grote gangmaker was Albert Feyerick, voorzitter van de Belgische Federatie van Schermkringen en secretaris van de Gentse Sint-Michielsgilde.
Op 6 augustus vond op het strand voor het Kursaal de Internationale Poule voor degen plaats. Zes ploegen van zes schermers namen het tegen elkaar op. Wegens oneindige discussies tijdens de halve finales ging de finale de volgende ochtend in het Leopoldpark door. De Franse ploeg won.
Verder stonden op het programma:
- 7 augustus: Internationaal Kampioenschap voor fleuret voor meesters in het Kursaal. M. Rabau, leraar aan het 7de linieregiment in Antwerpen, haalde de Beker van Oostende binnen.
- 8 augustus: Internationale Poule voor degen, individueel in de tuinen van het Royal Palace Hotel. Een vijftigtal schermers nam deel. Constant Cloquet (salle Desmedt, Brussel) won bij de junioren, kapitein Crockaert (Cercle d'Anvers) bij de senioren.
Plaats
Oostende
Objectnummer
M011659
Objecttype
fotografische opnamen
foto
Periode
1865-1914
Vervaardigingsdatum
6/08/1903
Bewaarinstelling
Extern
Herkomst
Koninklijke en Ridderlijke Hoofdgilde van Sint-Michiel

Zelf reageren

Je gegevens worden enkel bewaard en gebruikt in het kader van jouw reactie, in overeenstemming met de Europese wetgeving rond de bescherming van de persoonlijke gegevens. Indien je reactie interessante informatie over dit beeld bevat, kan een medewerker van Kusterfgoed contact met je opnemen.