Prentbriefkaart Lombardsijde-Bad
Lees verder
Menu

Middelkerke

Zoek naar foto's prentbriefkaarten, affiches en andere erfgoedobjecten over Middelkerke en ontdek het rijke erfgoedverleden van onze kustgemeente.

Bezig met een studie over de wandeldijken? Zin om nostalgisch weg te dromen bij de aanblik van beelden uit de belle époque? Gewoon benieuwd om te zien hoe je (groot)ouders leefden vroeger? Of misschien vind je ‘jongere’ zelf wel terug?

Plons in onze beeldbank en glijd door het verleden.

Evenementen Affiches Middelkerke

Recent werden heel wat digitale affiches overgenomen van de grafische dienst. Ze zijn vanaf nu te bekijken in het bijgevoegde album!

 

Album in de kijker - Leffingeleuren

Bekijk de beelden van Leffingeleuren door de jaren heen, met dank aan vzw De Zwerver.

Leffingeleuren
Leffingeleuren
Leffingeleuren
Leffingeleuren

Album in de kijker: steenbakkerij van Wilskerke

Geïnteresseerd in de werking van een steenbakkerij? Dit album biedt je een overzicht van beelden van de steenbakkerij Van Walleghem - Dewulf uit Wilskerke. Met dank aan Marianne Deschacht van wie de familie jarenlang in de steenbakkerij heeft gewerkt. 

Steenbakkerij Wilskerke
Steenbakkerij Wilskerke
Steenbakkerij Wilskerke
Steenbakkerij Wilskerke

Album in de kijker: affiches van KT Pro Arte Middelkerke

Grasduin door de affiches van de Koninklijke Toneelkring Middelkerke! Ontdek het rijke verleden van de verenigingen die al meer dan 55 jaar actief is in Middelkerke.

Aankondiging toneelproductie Pro Arte Middelkerke
Aankondiging toneelproductie Pro Arte Middelkerke
Aankondiging toneelopvoering Pro Arte
Aankondiging toneelopvoering Pro Arte

Je eigen collectie in de beeldbank?

Beschik je zelf over een collectie waardevolle prenten, foto’s, affiches of dia’s? Wil je die delen met anderen via de beeldbank? Dan kan dit via de handige uploadfunctie.

Misschien heb je interessante afbeeldingen die je eerst moet inscannen voordat je ze kan schenken aan de beeldbank. Het gemeentebestuur is van plan om ‘scandagen’ organiseren. Neem alvast contact op met ons en we gaan na hoe we je verder kunnen helpen.

In de kijker: promotiefilm beeldbank Middelkerke

Ontdek het promotiefilmpje voor de beeldbank van Middelkerke. We nodigen je uit om deze zoveel mogelijk te delen!

Vrijwilligers gezocht!

Ben je goed op de hoogte van onze lokale geschiedenis? Herken je meteen gebouwen of personen op oude afbeeldingen? En ben je ook wat computervaardig? Neem dan zeker contact op met ons. We kunnen altijd mensen gebruiken die op vrijwillige basis hun steentje willen bijdragen aan de beeldbank.