Menu

Album december 2021: cafés

10 december 2021

Gezellig op café gaan of aan de toog de voorbije werkweek of andere zorgen bespreken? In tijden van corona is dit niet zo evident. Onder invloed van sociale media, de toename van het aantal alcoholcontroles en de invoer van het rookverbod werd een cafébezoek een stuk minder aantrekkelijk en verdwenen heel wat cafés. Hiermee verloren steden en gemeenten niet alleen een stuk van hun sociaal weefsel, maar ook voor een deel haar cultureel erfgoed.

Waar ging jij vroeger op café? Welke ‘kroegen’ zag je in je dorp of gemeente verdwijnen of heb je bijzondere herinneringen aan? Vertel het ons of stuur ons een beeld op via het uploadformulier. In afwachting van jouw bijzondere herinneringen verzamelden we alvast enkele beelden van cafés in onze kustgemeenten.

#albumvandemaand is een maandelijkse, digitale, rubriek op initiatief van erfgoedcel Kusterfgoed in samenwerking met de gemeenten Middelkerke, Oostende, Bredene, De Haan en Blankenberge. Elke maand staat een ander thema in de kijker en nodigen we je uit om een duik te nemen in het rijke erfgoedverleden van onze kustgemeenten. Mis je een specifiek thema in deze rubriek? Laat het ons weten via het contactformulier met de vermelding “voorstel  thema album van de maand”.