Menu

Foto's bouwdossiers Middelkerke, Middelkerke-Uitbreiding en Westende-Bad 1950-1970 online!

13 januari 2022

In 2021 investeerde de archiefdienst van Middelkerke heel wat tijd in het digitaliseren, beschrijven en ontsluiten van een hele reeks (+1000) foto's afkomstig uit de bouwdossiers van Middelkerke en haar deelgemeenten. Eindelijk kunnen we via de beeldbank de eerste resultaten aan het grote publiek tonen.

Foto's in de bouwdossiers vind je vnl. terug na de Tweede Wereldoorlog. Het indienen van foto's was een vormelijke vereiste voor het indienen van een bouwaanvraag. Hierdoor konden de bevoegde instantie(s) zich een beeld vormen van de omgeving en de bouwplaats. De beelden zijn historisch interessant omdat ze het straatbeeld en de veranderende bouwstijl in de gemeente tonen. Verdwenen villa's, winkels, horecazaken, hotels, pensions...brengen ongetwijfeld heel wat herinneringen naar boven.

We hebben heel wat moeite ondernomen om de beelden zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven. Dit werk is echter nooit volledig en aanvullingen/correcties zijn zeker welkom. Waar mogelijk werden de namen van de villa's geïdentificeerd.

In de komende weken zullen er nog enkele honderden foto's aan de beeldbank worden toegevoegd, gegroepeerd per deelgemeente.

Klik hier om de albums te bekijken.