Menu

Gezocht: de meest artistieke foto van carnaval 2019

14 februari 2019

Neem deel aan de fotowedstrijd Carnaval Fotogeniek 2019!

In het kader van de erkenning sinds 2012 van het Blankenbergs Carnaval als Vlaams Immaterieel Cultureel Erfgoed organiseert het lokaal bestuur Blankenberge dit jaar voor de 6de maal de fotowedstrijd en tentoonstelling “Carnaval Fotogeniek”. Het is één van de borgingsacties om carnaval als cultureel erfgoed vanuit een andere invalshoek te benaderen en om een breed publiek bij dit erfgoedelement te betrekken.

In deze wedstrijd gaan we op zoek naar de meest artistieke foto van het carnaval 2019 in Blankenberge.  Zowel amateur- als beroepsfotografen worden uitgenodigd om tijdens de 4 carnavalsdagen, van zaterdag 2 maart tot en met dinsdag 5 maart en op de carnavalsduik van zaterdag 9 maart, het beeld van carnaval 2019 vast te leggen. Een jury zal de 3 beste werken belonen. De eerste prijs is een dinnercheque van 75 euro. De 50 beste foto’s zullen van 29 maart tot en met 28 april 2019 in de exporuimte de Meridiaan tentoongesteld worden.

Nieuw dit jaar is dat de deelnemers de foto’s via het uploadformulier van beeldbank kusterfgoed moeten aanleveren en dit uiterlijk op 11 maart. Op deze manier worden de beelden onmiddellijk in de beeldbank opgenomen en zullen ze eveneens vlot ontsloten kunnen worden voor een breed publiek.

Alle info over de fotowedstrijd en het reglement is te vinden op: www.blankenberge.be/carnavalfotogeniek