Menu

Herken jij de fotograaf of maker van het beeld?

20 juni 2018

Beeldbank Kusterfgoed is een online platform om de erfgoedcollecties over Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge te delen met het grote publiek. In de beeldbank zitten zowel gemeentelijke collecties, als collecties van verenigingen en particulieren. Beelden die tot het publiek domein behoren, kan je op de beeldbank bekijken en vrij downloaden. Beeldmateriaal onder copyright wordt op de beeldbank niet getoond, tenzij we expliciet toestemming kregen van de maker of het gaat om een verweesd werk.

Van heel wat beelden zijn de rechten op het beeld en het afgebeelde object echter nog niet bekend. Je kunt ze wel bekijken, maar niet downloaden zolang we niet met zekerheid weten wie de intellectuele eigendomsrechten bezit.

We leveren grondige inspanningen om de rechten van deze collecties systematisch te achterhalen, zodat we zo veel mogelijk materiaal kunnen ontsluiten voor het grote publiek. Dat is een hele klus. Daarvoor willen we de hulp van de jullie inroepen. Ben jij de fotograaf van een beeld of weet je wie de rechthebbende is? Laat het ons weten via beeldbank@kusterfgoed.be. Vermeld het objectnummer of de titel van het beeld.

Lees meer over het rechtenbeleid van Beeldbank Kusterfgoed.