Menu

Het Boekensalon en belle époquefeest

4 juni 2019

Op zondag 9 juni 2019 vindt de negende editie van ‘Het Boekensalon’ plaats, de antiquarische en tweedehandsboekenmarkt van Stad Oostende. De  boekenfanaat vind zeker zijn gading in de kunstboeken, bibliofiele uitgaven, literatuur, Ostendiana en zo veel meer. De kwaliteit van het aanbod staat centraal. Iedereen zal er ongetwijfeld iets naar zijn smaak vinden. ‘Het Boekensalon’ is de ideale plek voor wie een  uniek pareltje op de kop wil tikken!

Je herbeleeft tijdens ‘Het Boekensalon’ de sfeer van de belle époque, de glorieperiode van de ‘foor’. Geniet van muziek uit de oude doos en laat je meeslepen door de unieke sfeer. Waar kermis is, is feest! Bovendien legt UiTPAS iedereen in de watten. Spaar punten en geniet van veel voordelen!

Belle époquestijl
Op 9 juni 2019 vindt ook de negende editie plaats van het belle époquefeest. Naast de leuke rommelmarkt waar heel wat standhouders uitgedost zijn in kledij van toen, zijn er ook oldtimers, oude fietsen, de Oostendse Visbakkers, een antieke carrousel en de klassieker, de absintbar.

Het feest staat in het teken van James Ensor, de kunstenaar die dit jaar 70 jaar geleden overleed. Op verschillenden locaties in de wijk zijn er optredens of tentoonstellingen. In de show 'Tarara Boum!' komt de authentieke belle époquemuziek tot leven.

Meer info: www.oostende.be/cultuur

Praktisch ‘Het Boekensalon’
Zondag 9 juni 2019
11.00 - 18.00 uur 
Nieuwe Gaanderijen (Tussen Parijsstraat en Koninginnelaan), Drie Gapers en kunstencentrum KAAP|Vrijstaat O.