Menu

Kusterfgoed zkt. herinneringen aan de 'billenkar'

15 januari 2020

De gocarts zijn onlosmakelijk verbonden met de kust. De traditie om op de dijk een ritje op de billenkar te maken, de evolutie in de techniek de kustrijwielen en de verhalen van lokale ondernemersfamilies die de afgelopen decennia hun brood verdienden met de verhuur ervan, zijn voor ons allemaal immaterieel cultureel erfgoed, typisch voor onze kust. Daarom gaan we vanaf dit voorjaar met dit thema aan de slag!

Deel je foto's en verhalen met Kusterfgoed

Heb je thuis foto’s, dia’s, prentbriefkaarten of affiches (originelen!) liggen, of wil je graag je verhaal met ons delen? Stuur ons dan jouw herinneringen naar info@kusterfgoed.be. Wie weet zie je jouw foto of verhaal in ons zomers billenkarrenboekje verschijnen.

Beeldbank Kusterfgoed verzamelde inmiddels al enkele leuke beelden over dit thema. Bekijk ze hier.

Heb je leuk beeldmateriaal liggen, maar kan je het ons niet digitaal bezorgen omdat je geen scanner hebt? Geen nood; wij kunnen jouw beelden gratis digitaliseren. Van zodra we je beelden ingescand hebben, krijg je ze terug, samen met de digitale scans. Met jouw toestemming plaatsen we de beelden ook op Beeldbank Kusterfgoed.

Meer info op www.kusterfgoed.be/projects/billenkarren
Foto: Beeldbank Kusterfgoed

Editie 2019: Camping Kust

Benieuwd naar de resultaten van de vorige editie?