Menu

Leon Spilliaert. Oostende tussen licht en donker

22 juni 2018

Spilliaert en Oostende, je noemt ze in één adem. De digitale wandeling ‘Léon Spilliaert. Oostende tussen licht en donker’ voert je in de voetsporen van de kunstenaar door zijn stad en zijn inspiratiebronnen.

Ga op wandel met Leon Spilliaert

Tijdens de wandeling keer je zo’n 100 jaar terug in de tijd. Het Oostende van rond 1900 was een mondaine badplaats, uitverkoren bij al wie elegant en rijk was in Europa. Daarnaast was Oostende een echte havenstad waarbij de visserij een prominente rol in het economische leven vervulde. Je ontmoet echter Leon Spilliaert die je mee op sleeptouw neemt door zijn Oostende; een avondlijke, sfeervolle en soms grimmige stad. Doordat Spilliaert een maaglijder en een slechte slaper was, maakte hij lange nachtelijke wandelingen. Je vond hem ’s nachts langs de zeedijk, starend naar de donkere zee-einder, schuilend tegen de wind onder de Koninklijke Gaanderijen. Hij vond zijn inspiratie in de eenzame badgast, de verregende zeedijk, de potsierlijke baadsters.

Download de app

Ontdek het Oostendse erfgoed ook mobiel en maak verrassende digitale wandelingen in Oostende met je eigen smartphone. Installeer de gratis app Questl op je smartphone via de Apple App Store (voor iPhone) en via Google Play (voor apparaten met een Android besturingssysteem). Registreer je, druk op de plusknop en kies ‘Léon Spilliaert. Oostende tussen licht en donker’.

De app is geschikt voor iPhone en iPad met iOS 9.1 (en hoger) en smartphones en tablets met Android (versie 4.4 en hoger).

Klik hier voor meer info.