Menu

Ontdek de wondere wereld van het marionettentheater Kallemoeie

6 december 2018

Dr. Faust weer in voorstelling

Vanaf 8 december t.e.m. 12 januari 2019 kan je de theatervoorstelling Dr. Faust gaan bekijken in de Kallemoeiekelder in de Sint-Franciscusstraat (Oostende), sinds vorig jaar de nieuwe locatie van het gezelschap. De voorstelling ontleent zijn naam aan het 16e eeuwse Duitse werk "Het Volksboek van Doktor Faust" dat in de 17e eeuw al snel zijn weg vond naar het repertorium van het Duits marionettentheater.

In 1978 al herwerkte de spelersgroep van Kallemoeie het stuk voor het eerst waarmee het een zeer eigen interpretatie kreeg.  Benieuwd naar de versie van de huidige generatie spelers? Meer praktische informatie vind je alvast hier.

Nu online: de collectie van Kallemoeie

Sinds vandaag kan je op onze beeldbank de collectie van Kallemoeie online bewonderen. In dit album vind je meer dan 200 houtsculpturen (marionetten, decors, rekwisieten) terug, waaronder de figuren die worden gebruikt in de voorstelling dr. Faust: dr. Faust, de alchemist, Mephisto, Torauba, Helena en vele anderen. Wil je meer weten over de historiek en collectie van Kallemoeie? Surf dan naar de website van Kusterfgoed.