Menu

Stedelijk zwembad Oostende

Het tweede Oostendse stedelijke zwembad, met binnen- en buitenbad werd, naar ontwerp van de lokale architecten Paul Felix en Jan Tange, geopend in 1978 op de locatie Koningin Astridlaan 3, vlak naast het Thermae Palace Hotel. De site was een gedeelte van het oorspronkelijk plantsoen achter de Koninklijke Gaanderijen, uitgevoerd naar de plannen van de Franse architect Charles Girault. Het zwembad was meteen een vaste stek voor zwem- en duikclubs, had fitness- en massageruimtes, en beschikte over een eetgelegenheid met dakterras.

Het buitenzwembad, waarin er elk jaar 40.000 mensen kwamen zwemmen, werd op 31 augustus 2020 gesloten. Op 25 april 2021 werd voor de laatste keer gezwommen in het binnenzwembad.

Leden van de fotoclubs aangesloten bij de Cultuurraad Oostende werken sedert eind 2019 samen om locaties met een erfgoedwaarde of met een sterke dosis lokale herinneringen “fotografisch te bewaren.” Niet alleen de historische en verhalende waarde komen aan bod, d.w.z. de vorm van wat gefotografeerd wordt, maar ook de context ervan, d.w.z. het tonen van wat de tijd met die locaties deed en hoe de fotograaf dat op zijn/haar manier registreert. Ondertussen hebben ook niet-clubgebonden fotografen zich bij het initiatief aangesloten. 

Info: CultuurContaCt - André BAERT (lid CRO) cccnot@telenet.be